Tűzvédelem

Csakúgy, mint a munkavédelem, a tűzvédelem is törvény által előírt kötelezettsége a cégeknek.

Hogy milyen mértékben, azt befolyásolja mind a cég tevékenységi köre, mind pedig az abban dolgozók létszáma.

Szüksége lehet még tűzvédelmi szaktevékenységre társasházaknak is. Természetesen minden olyan dokumentációs- és oktatási tevékenységet elvégzek, amelyet a törvények, jogszabályok előírnak a cége, vagy az Önök által kezelt, vagy üzemeltetett épület számára.

Épp úgy, mint a munkavédelem, a tűzvédelem sem képzelhető el önállóan egyedüli tevékenységként számomra. Számos olyan pont van, ahol érintkezik más határterülettel:

Erősáramú berendezések időszakos felülvizsgálata (tűzvédelmi felülvizsgálat) a villamos biztonságtechnikát illetően,

Robbanásbiztos berendezések felülvizsgálata,

Áramvédő kapcsolók időszakos ellenőrzése, (nem csak építési munkaterületeken kötelező)

Menekülési útvonalak megvilágításának ellenőrzése, hiba diagnosztikája, működési időtartamok meghatározása,

Menekülési útvonalakon fénymérés, hogy teljesül-e az előírt megvilágítási érték veszélyhelyzetben,

Tűzeseti lekapcsolások ellenőrzése, igény esetén azok utólagos kialakítása, vagy szaktanácsadás azok kialakításához. Gondoljunk csak a nagy teljesítményű szünetmentes tápegységekre, a liftekre, vagy napjainkban az egyre jobban terjedő napelem parkokra, és az ehhez kötődő tűzeseti lekapcsolás fennmaradó kockázataira. (Ha süt a nap, lesz olyan része a napelem parknak, amit nem lehet lekapcsolni mégsem.)

Ezért célszerű ezeket a szolgáltatásokat azonos szolgáltatótól megvásárolni, hiszen így egy sokkal komplexebb szolgáltatást kap kedvezőbb árért. A tűzvédelmi szaktevékenységhez tartozik továbbá:

Tűzvédelmi szabályzat készítése, figyelembe véve annak kötelező tartalmi elemeit csakúgy, mint a Megrendelő tényleges tűzvédelmi igényeit, kérdéseit, kéréseit.

Menekülési útvonalak meghatározása, kiürítés számítás, gondoljunk csak a zsúfolt raktárakra, iparcsarnokokra, vagy a zenés-táncos szórakozóhelyekre, tömegrendezvényekre, szállásokra, stb…

Tűzvédelmi oktatás megtartása, igény esetén gyakorlati bemutatóval egybekötve.

Miért engem keressen meg?

– Mert kapcsolva más típusú szolgáltatásaimhoz jóval kedvezőbb árat tud elérni.

– Mert túl vagyok jó néhány átfogó tűzvédelemmel kapcsolatos hatósági ellenőrzésen, és van benne tapasztalatom, hogy mi az, ami a legtöbb esetben hiányozni szokott.

– Mert a legfőbb hangsúlyt arra helyezem, amire Önnek tényleg szüksége van, nem azt fogja megtudni tőlem, hogy mit miért nem lehet, hanem azt, hogy amit Ön szeretne, hogyan lehet biztonságosan, és a lehető legkevesebb kockázattal megtenni.