Munkavédelem

A munkavédelem tulajdonképpen semmi egyéb, mint színtiszta kommunikáció emberek között.

Jáger Viktor

Egyszerű elv, és csak a lényegről szól:

Olyan módszert kell a Vállalkozásnak a kezébe adni, amely alkalmas arra, hogy megértesse, nem azért kell betartani a Törvényt, és a hozzá kapcsolódó rengeteg jogszabályt, hogy ne büntessen meg a hatóság senkit sem, hanem azért, hogy mindenki pont ugyanúgy menjen délután haza, mint ahogy reggel megérkezett.

És ez igaz nem csak a fizikai állapotra, hanem amiről gyakran megfeledkezik mindenki, a belső, fizikailag nem megfogható, lelki, mentális állapotra is. Ki az, aki szeret úgy hazaérni, hogy folyamatosan azon tépelődik otthon is, hogy mi az a legfőbb kockázati tényező, ami veszélyt jelent másokra, és miért nem hárították már el, és sokba kerül, és nincs aki megoldja egyébként sem mert nem is lehet… Senki nem szeretne, pedig még baleset sem történt.

Hogy ne is történhessen, ezért keressen meg. Veszélyes munkahely nem létezhet, nem szabadna léteznie. Vagy a veszélyt, vagy a munkahelyet, valamelyiket meg kell szüntetni, másképp nem megy.

Sokan gondolják, hogy a munkavédelem az állandó pénzkiadás, a baleset bekövetkezése minden estben csak idő kérdése. Sok nagy cég van, ahol még a napokat is számlálják az utoljára bekövetkezett baleset óta.

Ebben szeretnék segíteni, meg kell értetnem mindenkivel: A Főnökkel, és a Dolgozóval egyaránt, hogy ez nem az az út, ami a cél felé vezet, mert:

– minden baleset megelőzhető!

– be kell tartani a törvényeket, szabályokat, sőt még ennél is többet kell tenni!

– a problémára adandó választ mindig először a saját magunk területén kell keresni!

– a biztonság ellentéte sohasem a veszély, hanem a közömbösség!

– a nem megfelelőségeket, hibákat nem szabad eltitkolni, arról beszélni kell, és megoldást kell keresni!

– csakis akkor szabad dolgozni, ha a biztonság garantált!

– meg kell találni a veszély okát, és rá a tökéletes megoldást!

– folyamatosan kell képezni mindenkit, és a megszerzett tudást hasznosítani is kell!

– a munkahelynek még az otthonnál is biztonságosabbnak kell lennie!

Miért engem keressen, ha munkavédelemmel kapcsolatos igénye lenne?

– elsősorban azért, mert tőlem teljesen mást kap, mint amire munkavédelemmel kapcsolatban elsőre mindenki gondol.

– mert elmegyek Önhöz, és díjmentesen felmérem a cégének a munkavédelemmel, és az ehhez kapcsolódó egyéb területekhez tartozó igényét és erre ajánlatot teszek.

– mert épp úgy állok rendelkezésre kis cégek esetében alkalmi munkavédelmi szolgáltatásokra, dokumentációs- és oktatási kötelezettségek elvégzésére, mint nagyobbak esetén rendkívül kedvező havi díjas szolgáltatásokra.

– mert nálam a munkavédelem az nem egy kötelezettség, vagy egy teher, amit cipelni kell valakinek, hanem pont fordítva: az egy életforma, amit élni kell… és mindenki élvezni fogja az előnyét.

– mert akár a jogszabályokban előírt dokumentációs kötelezettségét, akár az oktatási feladatokat, akár felülvizsgálatokat szeretne elvégeztetni cégénél, mindent egy szolgáltatótól, azon belül egy cégtől, és egy személytől vehet igénybe. Nincs egymásra mutogatás, irat tologatás, vagy hogy mindenki a másik feladatának gondolná az adott probléma megoldását.

– mert felelősséget vállalok minden dokumentumért, jegyzőkönyvvért, amit kiállítok és azt abban az esetben, ha hatósági eljárás van folyamatban soron kívül vállalom.

– mert kapcsolt szolgáltatásként elvégzem munkahelyén a megvilágítás mérését is, és segítséget adok annak esetleges módosításában- mert elvégzem igény szerint az adott területen a dolgozók légalkohol vizsgálatát a törvény által előírt módon. Ez része a rendszeres munkavédelmi szolgáltatási tevékenységnek, ezt nem kell Önnek végezni, ha velem köt szerződést.

– egyénre szabott árakon dolgozom, több szolgáltatást kap kevesebb pénzért.